broadway

Broadway Fortuna

Winsom:€63.579
Record:1.11,5 / 1609 meter
Starts:21: 7-1-4
Stokmaat:1,60 meter
Geboren:24 februari 2008

Afstamming

Broadway Fortuna is een modern gefokte hengst met Amerikaanse bloedlijnen. Zijn vader is Conway Hall, één van de drie Hall-brothers die de Noord-Amerikaanse fokkerij drastisch hebben veranderd. De zoon van Garland Lobell was een ongecompliceerde en makkelijke draver. Als vaderpaard is hij een absolute voltreffer. Bekende nakomelingen zijn tweevoudig miljonair Wishing Stone, Windsong’s Legacy, Win Missy B, Algiers Hall, Habitat, Creamy Mimi, Pizza Dolce en Citation. Opvallend is dat de zonen van Conway Hall zich ook bijzonder goed manifesteren in de internationale fokkerij. Hengsten als Broadway Hall, Make it Happen en Windsong’s Legacy staan algemeen bekend als bovengemiddelde verervers. Dat biedt perspectief voor de nazaten van Broadway Fortuna.

De moeder van Broadway Fortuna is de Yankee Glide-merrie Saratoga Yankee. Yankee Glide is de afgelopen decennia een bepalende factor geweest in Amerika. Zijn zonen scoren in de fokkerij ondermaats, maar zijn dochters blijken daarentegen goud waard. Yankee Glide is namelijk moedersvader van onder andere Market Share, Shake It Cerry, Lifetime Pursuit, Uncle Lasse, Solvato, Amaru Boko, Global Money, Tiger Woods As, Mister JP en Aida Boko.

Saratoga Yankee ($51.431 – 1.12,8) is tevens moeder van Yankee Simser ($47.581 – 1.13,2), Serene Yankee ($60.586 – 1.11,8), Conway Fortuna (€137.852 – 1.12,4), Downtown Fortuna (€14.580 – 1.14,0) en Freeway Fortuna (€30.660 – 1.13,2). De grootmoeder van Saratoga Yankee, Yankee Duchess, is eveneens stammoeder van cracks als Muscle Hill, Windsong’s Legacy en Yankee Glide. Saratoga Yankee is ingeteelt op Yankee Duchess (4+2). In combinatie met de outcross-hengst Conway Hall ontstaat een bijzondere cocktail van het meest succesvolle bloed in Amerika.


Prestaties

Broadway Fortuna was als jong paard een openbaring. In zijn enige start als tweejarige won hij op Duindigt in 1.16,5. Als driejarige was hij in handen van Hugo Langeweg junior haast onklopbaar. Hij won op Jägersro een Kraffts Eliteserien, gaf demonstraties weg in Wolvega en snelde naar een overwinning in de Derby-Selectie. In de Derby zelf werd hij na lang kopwerk nipt geklopt door Berry’s Boy. Als vierjarige won Broadway Fortuna enkele Stakes voordat hij naar Frankrijk verhuisde. Onder Fabrice Souloy werd hij ondermeer derde in de Prix de Milan (Gr. III) achter latere Prix d’Amerique-deelnemer Univers de Pan. Bij Lutfi Kolgjini liep Broadway Fortuna zijn record. Op Jägersro liep hij 1.11,5 over de mijl tegen de beste vijfjarigen van Zweden.


Dekhengst

Broadway Fortuna is een natuurtalent met machtige gangen. Het beste bloed van Amerika is ook beschikbaar in Nederland. Fokkers die betaalbaar willen fokken met de allerbeste lijnen kunnen terecht bij Broadway Fortuna. Dekgeld: €400,- / Veulengeld: €750,-.

* prijzen zijn exclusief BTW en veterinaire begeleiding van de merrie


Overige informatie

  • Voor een uitvoerige analyse van Broadway zijn pedigree: zie blodbanken
  • Broadway Fortuna is ook te bevragen bij Cees Hetteling te Groenveld. Telefoon: 0224 55 15 04 / Mobiel: 06 513 747 93.
  • Broadway Fortuna heeft inmiddels drie dekseizoenen achter de rug. In 2014 werd pas laat een dekboek aangevraagd, maar bediende hij desondanks 10 merries. In 2015 en 2016 kwamen respectievelijk 17 en ?? fokmerries bij hem op bezoek.
  • Kijk voor meer informatie op Broadway zijn eigen website: klik hier