ClintWBoko2

Clint W Boko

Winsom:€248.345
Record:1.11,1 / 2140 meter
Starts:20: 10-3-1
Stokmaat:1,60 meter
Geboren:3 maart 2009

Afstamming

De vader van Clint W Boko is Abano As. De Prix d’Amerique-winnaar van Dylan Lobell en Armbro Junction blijkt een bovengemiddeld vaderpaard. Met nakomelingen als Lobell Countess, Clint W Boko, Papandreu, Orient Horse, Zar As, Banks en Anky Kievitshof dwingt hij respect af. Abano As heeft de naam temperamentvolle paarden te brengen, maar Clint W Boko is juist de rust zelve.

De moeder van Clint W Boko is de Garland Lobell-merrie Vantz Boko. Garland Lobell heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de Amerikaanse fokkerij. De zoon van ABC Freight heeft de Victory Song-vaderlijn in leven gehouden als tegenpool van de Valley Victory-lijn. Garland Lobell is zeer invloedrijk via zijn zonen Angus Hall, Conway Hall en Andover Hall. Als moedersvader is Garland Lobell ook erg populair. We kennen namen als Vivid Photo, Cantab Hall, Poof She’s Gone, Manofmanymissions, Trixton en Judge Joe.

Vantz Boko is een Amerikaanse merrie die als jong paard veel potentie liet zien. Ze schopte het tot de finale van de Kentucky Sire Stakes en liep in een Time Trial 1.11,0. Clint W Boko is haar tweede product. De vijfde moeder van Clint W Boko is Jean Sampson. Dit is een lijn waar dekhengsten uit voortkomen zoals Ron B Hanover, Going Kronos en The Bank. De grootmoeder van Clint W Boko is Roz Hanover, eveneens grootmoeder van wondermerrie Bee A Magician.


Prestaties

Clint W Boko heeft gekoerst van zijn tweede tot en met zijn vijfde levensjaar. Als twee- en driejarige was hij in Nederland de uitgesproken topper van de jaargang. Hij won de Jonkerprijs, de Produktendraverij, de Derby en de Fokkerstrofee. Daarna ging Clint W internationaal op tournee. Hij won in Jarlsberg, tweemaal op Enghien en tweemaal op Vincennes. Zijn meest prestigieuze overwinningen zijn de Prix Raymond Fouard (Gr. III) en de Prix du Louvre (Gr. III). Verder won hij een serie van de Grand Prix de l’UET en werd hij vijfde in de finale van Mosaique Face. Clint W Boko is in totaal twintig keer gestart en stond tien keer in de winnaarsring. In al zijn starts eindigde hij nimmer buiten de prijzen.


Dekhengst

Clint W Boko was een crack met een bewonderenswaardig koershoofd. Hij kan het best beschreven worden als een vroegrijp natuurtalent, voorzien van makkelijke en ruime gangen. De Nederlandse Derbywinnaar was ook internationaal een taaie noot om te kraken. Als hij zijn karakter en explosiviteit doorfokt, dan is Nederland een topvererver rijker. Dekgeld: €400,- / Veulengeld: €750,-.

* prijzen zijn exclusief BTW en veterinaire begeleiding van de merrie


Overige informatie

  • Voor een uitvoerige analyse van Clint W Boko zijn pedigree: zie blodbanken
  • Clint W Boko is ook te bevragen bij Cees Hetteling te Groenveld. Telefoon: 0224 55 15 04 / Mobiel: 06 513 747 93.
  • Clint W Boko maakt in 2017 zijn debuut in de fokkerij.