HenkPrakken

Henk Prakken

Henk Prakken is de oudste zoon van een café- en stalhouder uit Sneek. Hij werd geboren tussen de dravers en Friezen. De affiniteit met paarden werd hem dus met de paplepel ingegoten. Als kleine jongen droomde hij van een carriere als pikeur. Het zou echter totaal anders lopen en hij kwam bij zijn vader in een autogarage te werken. Later begon hij voor zichzelf en zijn bedrijf groeide uit tot een succesvolle en gerespecteerde BMW-garage. Ondanks deze draai bleef hij zich met paarden bemoeien. Zo was hij bijvoorbeeld actief voor het Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek (NRPS), dat begin jaren tachtig van de grond kwam.

Uiteindelijk kroop het bloed toch waar het niet gaan kon en besloot Henk Prakken zich volledig te richten op wat hem zo dierbaar is, de paarden. Hij werkte in het Duitse Kevelaer en begaf zich een tijd in Heeg. Vervolgens streek hij neer in Oranjewoud op Stoeterij Alves, waar hij onder andere de dekhengsten van Tjalco de Witte begeleidde. Na een verblijf van een aantal jaren in Heino keerde hij begin 2009 terug naar zijn geliefde Friesland en wel naar het dorp Nijeholtpade.

Door jarenlange ervaring, prakkiseren, observeren, experimenteren, logisch nadenken en het streven naar perfectionisme is Stal Henk Prakken in staat het allerbeste te bieden voor uw kostbare viervoeter.