Merel Wiedijk

MarcoDiJesolo_huybers2014Mijn naam is Merel Wiedijk en ik studeer paardenhouderij aan MBO AOC Terra in Meppel. Voor mijn 2de jaar,  2013-2014, heb ik stagegelopen bij Stal Henk Prakken in Nijeholtpade.

Mijn verwachtingen van het bedrijf waren heel globaal, ik wist dat ik meer wou leren over het fok proces en de verzorging van paarden maar stond ook open voor nieuwe dingen. Ik heb mijn stage heel positief bevonden.

De werksfeer was heel gezellig en ik ging met plezier naar stage toe. Het werk wat ik het afgelopen jaar heb mogen doen was zeer leerzaam maar ook veelzijdig. Van jonge koerspaarden op rust tot fokmerries, dekhengsten en springende veulens.

Het was interessant om de drafsport eens van de andere kant te bekijken. Om te zien hoe koerspaarden bij Henk opknapten was ontzettend mooi.

Het begeleiden en bestuderen van de koerspaarden vond ik het leukste. Om te zien wat er precies mankeerde aan elk paard en hoe het herstelproces ging verlopen was leerzaam. Het mooiste was om de herstelde paarden ook daadwerkelijk weer in de sport te zien, dat gaf toch het beste gevoel.

Ook zijn er paarden die na een operatie komen revalideren, de zorg voor die paarden is extra belangrijk. Ik heb veel geleerd door dit proces mee te maken.

In het tweede gedeelte van mijn stage heb ik de gelegenheid gekregen om dekkingen en de drachtigheidsbegeleiding van de merries mee te maken. Hierdoor was de veearts vaak op het bedrijf aanwezig en dat was ook erg interessant. Het meeste heb ik geleerd door te kijken en te observeren. In mijn laatste weken heb ik de veulens zien opgroeien. Ik moedig andere leerlingen zeker aan om bij Henk Prakken stage te gaan lopen.