Richtje van den Berg

BayaBarossoMijn naam is Richtje van den Berg en ik zit in Meppel op school op het Aoc Terra. Daar volg ik de opleiding MBO paardenhouderij niveau 4.

Ik heb twee schooljaren (2012-2014) stage gelopen bij stal Henk Prakken. Ik vond dit een hele leuke stage. Ik heb hier veel leuke, leerzame dingen geleerd en beleefd. Er hangt een prettige werksfeer en je werkt samen met leuke mensen en goede paarden.

Ook is er veel afwisseling qua paarden. Zo zijn er bijvoorbeeld rond de zomerperiode veel veulens die geboren worden. Ook worden de fokmerrie’s geïnsemineerd en mag je helpen bij de drachtigheidsbegeleiding van de merrie’s. Rond de winterperiode komen er koerspaarden op rust te staan bij Henk op stal. Het is heel erg leuk om deze paarden te verzorgen en te vertroetelen.

Ook is het leerzaam om te zien hoe de koerspaarden weer helemaal opknappen en weer topfit worden, en zo koersen weer kunnen winnen. Het is ook erg leuk om te zien hoe deze paarden het weer gaan doen op koersen, nadat ze hier op rust hebben gestaan. De transformatie van het vermoeide soms magere koerspaard naar het fitte koersklare paard, is erg bijzonder om mee te maken en ik geniet hier ontzettend van.

Je leert ook veel van de paarden die op stal staan voor revalidatie. Bijvoorbeeld na een operatie. Dagelijkse verzorging is noodzakelijk, en erg leerzaam en leuk om te mogen doen.

Ook het bijwonen van een bezoek aan de dierenarts is zeer leerzaam. De dierenartsen zijn ook enthousiast en willen graag je vragen beantwoorden.

Als je op zoek bent naar een leuk en leerzaam stage adres, raad ik je zeker aan hier eens een kijkje te nemen.