P1080683

Ode aan…

Via deze weg willen wij enkele aan ons nauw verbonden paarden bedanken voor hun bewezen diensten.

  • Dante Buitenzorg: Op een zonnige lentedag in mei 1986 werd de hengst Dante Buitenzorg op de beroemde stoeterij van Wim Nas geboren. Dante is vernoemd naar Dante Alighieri, die in de 13e eeuw leefde in Florence. Hij was een Italiaanse schrijver, dichter en politicus. Dante werd op de jaarlingenveiling van Buitenzorg verkocht aan Tjalco de Witte. Later zou hij uitgroeien tot een van neerlands beste koerspaarden door onder andere in de Derby te zegevieren met cafetariahouder Peter Wortel. Zijn tweede carriere als dekhengst bij Henk Prakken begon hij in 1994 en deze rol vervulde hij met succes. In 2007 kreeg een hardnekkige blessure vat op hem, waarna besloten is hem uit zijn lijden te verlossen. Hij is op een waardige wijze geeuthaniseerd.

Lees hier verder

  • Nevele Cero O: Op 22 maart 1997 verhuisde de hengst Nevele Cero O naar onze contreien. Hij kwam terecht bij trainer Aonne de Wrede in Oranjewoud, tussen het witte kerktorentje van De Knippe en het bos van Belvedere. Tjalco de Witte mocht zich eigenaar noemen van deze stalen Noor, wat hem tot een bevoorrecht mens maakte. Via Guido Laureys, een Belgische kennis van Aonne, kon hij overgenomen worden van een eigenaartrainer uit Stavanger. Vanaf het begin waren er hoge verwachtingen, welke Nevele grotendeels heeft ingelost. Daarna volgde een tweede carrière als dekhengst en inmiddels geniet hij van een welverdiende oude dag bij Henk Prakken te Nijeholtpade.

Lees hier verder

  • Pim Wielinga: De ‘brave machoman’ is niet meer. Op zestienjarige leeftijd nemen we afscheid van Pim Wielinga. Als driejarig talent klapte de hengst door zijn pees en leek zijn lot bezegeld. Hij kreeg echter een kans in de fokkerij en vulde zijn nieuwe rol prima in. Zijn puntgave en harde kinderen verrassen vriend en vijand. Na elf mooie dekseizoenen is zijn tweede carrière als dekhengst tot een einde gekomen.

Lees hier verder